16 miljoner kronor till framtidens medarbetare

Tillsammans med våra 310 medlemsföretag fortsätter vi att stötta halländska gymnasieskolor.
Ert medlemskap i TEK är betydelsefullt och gör att vi fortsatt kan bedriva en kvalitativ verksamhet som kompetens- och utvecklingspartner för bolag och organisationer i Halland. Stort tack!

För oss är ett hållbart näringsliv en grundpelare och därför investerar TEK och medlemmarna i framtidens medarbetare. Överskottet investeras nämligen i modern utrustning till gymnasieskolorna i Halmstad, Varberg, Falkenberg och Laholm.

"Industritekniska programmet på Peder Skrivares skola är glada över samarbetet med TEK", säger lärare och kommunikatör Maria Hylander.

På skolans Industritekniska program i Varberg får eleverna bl.a. lära sig att arbeta med modern teknik som robotar. Roboten har de tillgång till tack vare TEK och används integrerat i flera kurser. På Produkt och Maskinteknik-inriktningen lär sig eleverna att hantera och programmera roboten för olika arbetsuppgifter, såsom detaljplockning till maskiner och paketering. I bilden nedan visar Ismeht från 18IN hur roboten kan plocka upp och flytta klossar. Även på inriktningen Drift och underhåll används roboten för att lära sig hantera och underhålla system där robotar ingår samt programmera dessa för olika arbetsuppgifter.

Utrustningen ägs av TEK, men genom att ge nästa generation tillgång till den senaste tekniken redan under sin skolgång – såsom industrirobotar, styrsystem, VR-glasögon och 3D-skrivare – satsar vi på en långsiktig samhällsutveckling.

Är du nyfiken på vad det innebär att vara TEK-medlem och vill göra skillnad i unga människors liv? Förutom att ta ett samhällsansvar kan du för en låg serviceavgift få exklusiv tillgång till våra branschöverskridande nätverk, stöd att finna utvecklingsmedel, kompetensanalys av ditt företag, anpassade utbildningar mm.