OM OSS

OM OSS

Vi skapar utveckling

TEK Kompetens är Hallands största kompetensförmedlare – och vi finns nära dig. Vi utvecklar individer som i sin tur utvecklar organisationer. Genom att kartlägga ditt företags behov skapar vi kvalitetssäkrade utbildningar, utvecklingsprojekt och yrkesnätverk. Varje år genomför vi 400 kompetensutvecklande aktiviteter på hemmaplan vilket spar både tid och pengar för regionens näringsliv. Som medlem hos oss får ditt företag en engagerad partner i kompetens- och utvecklingsfrågor.

Tillsammans gör vi dessutom skillnad. Vårt överskott investeras i modern spetsutrustning till gymnasieskolorna i Varberg, Falkenberg, Halmstad och Laholm. Hittills har det blivit 16 Mkr. Det är vi stolta över!

Vi investerar för framtiden

Vi gör skillnad i unga människors liv – era framtida medarbetare. Vårt överskott investeras i modern utrustning på gymnasieskolorna i Varberg, Falkenberg, Halmstad och Laholm.
Vi satsar också på framtidens medarbetare genom vårt samarbete med Ung Företagsamhet. Hittills har vi investerat över 16 miljoner kronor i framtiden. Det är vi stolta över. Tack alla medlemsföretag och kunder som bidrar till en långsiktig samhällsutveckling.

Våra värdeord

Vi ägs av våra medlemmar och tillsammans utvecklas vi och blir ständigt bättre.
Vårt mål har alltid varit att göra kompetensutveckling enkelt och vi vill att det ständiga lärandet ska kunna ske på hemmaplan. Vi tror även på den kollektiva intelligensen och att lära av varandra.

Idén med TEK Kompetens grundar sig i att organisationer blir mer framgångsrika om individerna får möjlighet att växa. TEK Kompetens ska därför vara en personlig och engagerad kompetens- och utvecklingspartner som hjälper medlemmar att använda kompetensutveckling i alla dess former för att utveckla sin egen verksamhet. Kort sagt: vi utvecklar individer som i sin tur utvecklar organisationer.

Redan från start har det varit viktigt för oss att tänka långsiktigt och därför har vi investerat vårt överskott i nästa generation medarbetare. Vi samarbetar därför med Ung Företagsamhet och investerar i modern spetsutrustning till de lokala gymnasieskolorna för att ungdomarna ska få den bästa tänkbara utbildningen för framtiden.

Våra värdeord: Tillsammans, Engagemang och Kvalitét = TEK

TILLSAMMANS

Vi tror att samarbete gör oss starkare. När vi arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål blir vi framgångsrika.

• Vi finns nära dig
Vi verkar lokalt där våra kunder är och det är alltid lätt att ta kontakt med oss.

• Vi får människor att mötas
Vi skapar platser där vi lär av och med varandra. Erfarenheter byts, idéer föds och kontakter knyts. Tillsammans blir vi bättre.

• Vi står för öppenhet
Vi är öppna för nya tankesätt och perspektiv. Oavsett vem du är ska du känna dig välkommen att utvecklas tillsammans med oss.

ENGAGEMANG

Vårt mål är att göra skillnad – genom att dela med oss av vår kompetens och skapa möjligheter för andra att växa.

• Vi bryr oss
Vi vill se effekt. Våra utbildningar och utvecklingsprojekt ska stärka företaget och få medarbetarna att växa.

• Vi gör det möjligt
Vi gör idéer till verklighet och möter upp ditt företags kompetensbehov.

• Vi är nyfikna
När vi träffar en ny människa, stöter på en ny idé eller ett nytt begrepp är våra första tankar ”Vad spännande!”, ”Vem är du?”, ”Hur skulle det fungera?” och ”Vad kan vi lära av detta?”.

KVALITÉT

Vi kvalitetssäkrar det vi levererar och arbetar ständigt för att bli bättre.

• Vi gör det enkelt
Varför krångla till det? Enkelhet ska ligga som grund i allt vi gör.

• Vi är pålitliga
Vi värderar ett förtroende högt och är måna om att skapa trygghet för våra medarbetare, deltagare, kunder och samarbetspartners. Vi följer upp och kvalitetssäkrar våra tjänster och produkter.

• Vi jobbar långsiktigt

Vi gör investeringar som ger positiva avtryck i framtiden. Oavsett om det handlar om relationer, lärande eller andra typer av investeringar så tänker vi långsiktigt.

TEK Kompetens i siffror

16 miljoner kronor. Så mycket har vi investerat i utrustning hos vår regions gymnasieskolor.
10 000 medlemmar
340 medlemsföretag
400 kompetensutvecklande aktiviteter varje år
3 000 personer kompetensutvecklas varje år
35 yrkesnätverk

Samverkan med liknande organisationer

Sedan många år samverkar vi med liknande organisationer runt om i Sverige - Ide- och resurscentrum i Ljungby och Företagsutbildarna i Hudiksvall.