Gå med i ett nätverk

Gå med i ett nätverk

DÄRFÖR SKA DU VARA MED I ETT NÄTVERK

Är du ensam om att bara kunna det du kan på ditt jobb och vill kunna diskutera eller bolla idéer med någon? Eller känner du behov av att utvecklas och vill lära dig mer tillsammans med andra? Då är det självklart att du ska gå med i ett nätverk!

Hjärnforskning visar att berättelser och när vi lyssnar på andras historier kan leda till att vi får erfarenhet av något som vi inte upplevt själva. Berättandets kraft har tydliga effekter och därför är det viktigt att vi möts och nätverkar. Gå med i ett nätverk idag!

VÄLJ NÄTVERK OCH GÖR EN INTRESSEANMÄLAN

När du bestämt dig att du vill vara med i ett nätverk så gör du sä här:

1. Gå in på fliken *våra nätverk*.
2. Utforska nätverken och välj ut det nätverk som du tror passar dig. Klicka dig vidare på nätverket.
3. Gör din intresseanmälan på webbsidan.

När vi fått in din intresseanmälan så kontaktar vi dig och följer upp ditt intresse. Om du inte vet eller inte hittar ett nätverk som passar – kontakta oss och tipsa om nytt nätverk!

SÅ HÄR FUNGERAR NÄTVERKEN

Nätverken träffas 2-6 gånger per år och vad som ska diskuteras eller tas upp drivs av nätverkets medlemmar. Ibland har vi olika teman på träffarna men det varierar. Ibland bjuds en gäst in med specifik kompetens som nätverket efterfrågar. Träffarna arrangeras hos TEK Kompetens eller hos någon av medlemmarnas arbetsplatser.

Det är i högsta grad medlemmarna i nätverket som driver frågor och skapar ett engagerat utbyte mellan varandra. Därför är viljan att mötas och utvecklas med andra viktig. Vi på TEK koordinerar och samordnar nätverken så att du kan fokusera på att knyta kontakter och skapa utbyte med andra.

Nätverken har ofta gemensamma spelregler som går ut på att det som sägs i gruppen stannar där. Spelreglerna betonar också hur vi får till ett bra samtalsklimat och tillit mellan varandra.

PROVA PÅ

Om du är nyfiken på att vara med i ett av våra nätverk så kan vi erbjuda dig att prova på att vara med vid ett tillfälle. I vissa fall behöver nätverksdeltagarna godkänna att du är med, beroende lite på vad som ska diskuteras. Att prova på vid ett tillfälle är oftast ett naturligt steg efter att du gjort din intresseanmälan. Det går också bra att kontakta oss för att prova på att vara med i ett nätverk.

VAD TYCKER VÅRA NÄTVERKARE?

Nätverken vore ingenting utan alla engagerade nätverkare! Nätverken har en lång livslängd och här stannar personer som väl har gått med eftersom det ger ett värdefullt utbyte. Medlemmarna skapar relationer och bygger upp kunskap tillsammans vilket utvecklar en som person. Därför är det inte konstigt att våra nätverk är så uppskattade och eftertraktade och att vi har några som står på kö för att få vara med.
double-quoutes

"Att möta människor i samma position men i en annan bransch har gett mig allra mest. Att dela erfarenheter och att det stannar i gruppen är mycket viktigt och har gett mig utbildning som jag inte kunnat köpa eller få på annat sätt."