Strategisk kompetensutveckling

Strategisk kompetensutveckling

Att tänka kompetens tillsammans med utveckling

I korta drag är det detta som strategisk kompetensplanering handlar om - att du tänker vilken kompetens medarbetarna behöver ha för att målen med företaget, affären eller förändringen ska bli verklighet.

EN MEDARBETARE SÄGER UPP SIG – VAD GÖR DU?

Det är vanligt att kompetensbehovet lyfts när läget är akut – när en person säger upp sig eller sjukskrivs, eller i samband med ökad orderingång, nya lagkrav eller ändrade arbetssätt. Om ni istället redan idag skulle fokusera på hur ni ska utvecklas och vilken kompetens ni behöver för att nå dit – då kan ni rädda affärer som ni annars hade gått miste om samt öka era tillväxtchanser.

EXPERTER PÅ KOMPETENSUTVECKLING

Att hitta, behålla och utveckla rätt kompetens är avgörande för ett företags utveckling. Att jobba med kompetensutveckling är ryggraden i allt som vi på TEK gör och kan. Vi har verktygen för att arbeta strategiskt med kompetensfrågor och kan hjälpa dig och ditt företag att förstå hur ni kan jobba strategisk med kompetensutveckling för att hitta, behålla och utveckla anställda på företaget.

Vi på TEK erbjuder coaching, planering och utbildningar i strategisk kompetensutveckling. Detta är vad vi är experter på!

METOD FÖR ATT ARBETA MED KOMPETENS

Vi på TEK har utvecklat en metod för att arbeta strategiskt med kompetensutveckling som vi använder i möten med företag. Metoden är enkel och är en bra start för dig som vill jobba förebyggande och säkra att personalen har den kompetens som krävs för att ni ska nå företagets mål. Den finns för alla att ta del av och utvecklades av oss i projektet Smart Kompetens.

Vi vet att metoden är enkel, men det kan vara svårt att börja jobba med den helt utan metodstöd. Därför finns vi och vi kan hjälpa er att komma igång och jobba strategiskt mer kompetensfrågor. Kontakta oss så hjälper vi er att komma igång med metoden och guidar er längst med vägen.