Seminarier och workshops

Cirkularitet i praktiken

Cirkularitet i praktiken

Känns cirkuarlitet som något svårt att greppa och komma igång med? Eller känns det inte som en grej för er verksamhet helt enkelt? Tänk om du har fel och går miste om ökad lönsamhet? Nu får du en bra chans – en timmas föreläsning när vi snackar cirkularitet i praktiken!

Målgrupp

Yrkesverksamma personer som är intresserade av hållbarhet och ämnet.

Innehåll

På det här digitala seminariet kommer vi på en timma att gå igenom cirkuarlitet i praktiken – låta företag lyfta exempel på hur de arbetar med återvinnig, design och cirkulara affärsmodeller. Du kommer lära dig vad cirkularitet är, varför det är viktigt att satsa på, vad det innebär samt få en uppsjö av olika perspektiv på hur företag redan arbetar med det och vilka fördelar de ser av arbetet.

PROGRAM
Inledning av Pontus och Lovisa från TEK Kompetens som kommer att leda oss genom sessionen och förklara varför cirkularitet är viktigt för företag.

Elin Bergman från Cradlenet kommer att ge en kortfattad förklaring av cirkulär ekonomi och dela med sig av praktiska företagsexempel och verktyg som de arbetar med.

Simone Rishede från Eleiko kommer berätta om Eleikos resa mot att bli mer cirkulära och de metoder de har använt, inklusive samarbeten med Högskolan i Halmstad och High Five.


Aktiviteten arrangeras/utförs inom ramen för Industry In West. Ett samverkansprojekt mellan Västsveriges IUC-bolag: IUC Väst, IUC Sjuhärad, Göteborgs Tekniska College, TEK Kompetens och IDC West Sweden. Projektet finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, Skaraborgs Kommunalförbund och Fyrbodals Kommunalförbund. För en långsiktigt hållbar industri.
Industry in west: www.tek.se/industry-in-west

Cirkularitet i praktiken