HACCP i praktiken
HACCP är ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i produktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelssäkerheten.
Målgrupp
Ansvariga för matsäkerhet och kvalitet inom detaljhandel, restaurang, storhushåll, livsmedelsindustri samt andra producenter med högre produktsäkerhetskrav.Innehåll
Innehåll i utbildningen:
  HACCP enligt Codex alimentarius
 - Faror för (livsmedels)säkerheten
 - Grundförutsättningar
 - Råvara och produkt
 - Flöden
 - Processer
 HACCP principerna 1-7 (enl. Codex)
 - Faroanalys
 - CCP:er
 - Gränsvärden
 - Övervakning
 - Korrigerande åtgärder
 - Verifiering
 - Dokumentation
 - Praktiska exempel
För att skapa en verklighetsanpassad och intressant utbildning varvas teori, praktik och diskussioner.
-Förväntade kunskaper efter utbildningen:
-Hur en HACCP-plan upprättas. 
-Hur HACCP-planen verifieras, valideras och revideras. 
-Hur en HACCP-plan kan implementeras i verksamheten.
