Utbildningar

Bättre arbetsmiljö (BAM)

Bättre arbetsmiljö (BAM)

Visst är det viktigt med en trivsam arbetsplats med friska och välmående medarbetare? En miljö som bidrar till glädje på kontoret och som drivs av ett hållbarhetstänk. Med grundutbildningen i BAM (Bättre Arbetsmiljö) får du vara med och utveckla din förmåga till eget lärande, samt bekanta dig med såväl arbetsmiljö som arbetsmiljöarbete ur ett helhetsperspektiv.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig främst till dig som är chef, skydds- eller arbetsmiljöombud, facklig företrädare eller medarbetare i behov av arbetsmiljökunskap. Även du som jobbat ett tag men som inte gått en grundläggande arbetsmiljöutbildning är välkommen med din anmälan. Under utbildningen får du lära dig att starta upp och arbeta med en sund arbetsmiljöpolicy med syfte att få dina medarbetare att må bra.

Innehåll

Du får lära dig hur du tar fram, underhåller och arbetar med en arbetsmiljöpolicy med syfte att skapa en miljö som får de anställda att må bra på riktigt. En bra arbetsmiljöpolicy skapar nämligen ett blomstrande företag med friska och glada medarbetare.

För att bättre kunna möta framtidens behov och krav behöver alla medarbetare ha grundläggande arbetsmiljökunskaper. Efter utbildningen ska du:
● Ha grundläggande kunskaper om lagar, regelverk, avtal och föreskrifter.
● Veta vad som är chefens respektive skyddsombudets ansvar i arbetsmiljöarbetet och hur ni ska samverka.
● Kunna identifiera och hantera faktorer som är negativa respektive positiva för arbetsmiljön.
● Veta hur man genomför förebyggande arbetsmiljöarbete.
● Förstå hur ett förändringsarbete kan påverka individ, grupp och organisation.
● Ha grundläggande kunskaper om systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1), kunna göra en riskbedömning och upprätta en handlingsplan.


  • 2024-10-15 Datum och priser
    Sista anmälningsdag: 2024-10-15
  • Läs mer om våra praktiska upplysningar
Bättre arbetsmiljö (BAM)