Verksamhetsutveckling & HR

AI på jobbet

AI på jobbet

Välkommen till AI på jobbet, en nödvändig 3-timmars onlinekurs som är skräddarsydd för att hjälpa anställda på svenska företag och offentliga institutioner att förstå och utnyttja kraften i AI för att effektivisera sitt dagliga arbete, spara mycket tid och göra arbetsdagen mer intressant. Haktappning utlovas!

Målgrupp

Denna kurs är designad för alla som klickar i rutan "Jag är inte en robot", när det valet kommer upp. Om du använder en dator i ditt dagliga arbete, oavsett bransch eller yrkesroll, så är detta en ovanligt nödvändig utbildning. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet med AI, eller ens vara det minsta tekniskt begåvad, för att dra nytta av kursen.

Innehåll

Varför ska du delta i denna kurs?
- Spara tid · Lär dig hur AI kan automatisera återkommande uppgifter som mail, rapporter, presentationer, sammanfattningar, kundkontakter och mycket annat. Frigöra tid för mer värdeskapande arbete.
- Jobba effektivare, inte mer eller hårdare · Höj kvaliteten på allt du gör, faktagranska, argumentera, sammanfatta, kraftfullare illustrationer, bättre formuleringar, allt för bästa genomslag. Förstå även hur AI kan hjälpa dig att organisera och analysera stora mängder data snabbare och mer exakt.
- Gör ditt arbete intressantare · Vi kommer handgripligen visa hur du kan utforska nya sätt att utföra ditt arbete på, med hjälp av AI, som kommer öppna dörrarna till spännande möjligheter, nya intäkter och kreativa utmaningar.
- Ligg i framkant · AI förändrar snabbt arbetsplatsen. Att förstå och kunna använda AI är en viktig färdighet i det moderna arbetslivet. Både för dig som anställd men även för företaget/organisationen. Hamnar ni efter direkt kommer ni snabbt vara långt efter.

Vad kommer du att lära dig?
- Grundläggande AI-begrepp · Vad är AI och den s.k. "prompten" och hur kan du använda detta på arbetsplatsen?
- Lägg mindre tid på textproduktion · Hur du enkelt kan halvera tiden du idag lägger på texter, utan att tappa i kvalitet. Vi kommer att gå igenom olika AI-verktyg som kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete, såsom komprimera text, skapa punktlistor, värdera och ta fram det viktigaste i en textmassa, formulera om budskap mot olika målgrupper, rättstava, korrigera styltiga formuleringar, rubriksätta och styckeindela textmassor, skapa tabeller, skapa/manipulera bilder, skapa presentationer, skriva kluriga skript till Excel m.m. Allt mot dagsfärsk information.
- Smart mejlhantering · Formulera snabba men ändå fullödiga och trevliga svar till kunder, leverantörer och medarbetare.
- Sociala medier · Låt AI hjälpa dig med era sociala medier.
- Rekrytering · Hur man kan ta hjälp av AI inför och under en rekrytering.
- Hands on-erfarenhet · Praktiska demonstrationer och övningar som låter dig testa AI-verktyg och strategier på egen hand.
- Potential och begränsningar · En ärlig diskussion om vad AI kan och inte kan göra just idag, så att du kan ha realistiska förväntningar på hur AI kan förbättra ditt arbete idag.


För att få ut max av denna utbildning rekommenderar vi att du inte tar anteckningar under kursen, utan i stället koncentrerar dig på mental närvaro.

- Repris · Kursen spelas in och kapitelindelas så att du i efterhand, i lugn och ro, kan hoppa till rätt avsnitt och kan se vad Rickard klickade på, eller vad begreppen heter. Ovärderligt för dig som har fullt upp.

- Kurslitteratur · Vi använder AI för att göra om hela livekursen till en PDF som du får full tillgång till ett par dagar efter utbildningen. Kapitelindelad för att du i efterhand enkelt skall kunna gå tillbaka och förstå detaljer, hitta rätt knappar och fylla rätt i fält. Självklart får du även kurspresentationen, lathundar, tips och tricks och allt annat material vi går igenom under dagen.

I kursen ingår även 12 månaders fortsatt experthjälp i vår Alumni-grupp på Facebook. En riktigt bra utbildning behöver även en fantastisk efterföljande support.

Är du helt grön? Ingen fara, du får en kortare, studieförberedande förinspelad video innan själva kursen. Titta igenom denna innan kurstillfället. Här får du de grundläggande kunskaperna som gör att du enkelt hänger med under själva kursen.

När väl Microsoft Office 365 CoPilot släpps publikt kommer våra experter att djupdyka i dess styrkor och svagheter och producera en minikurs (video) som skickas ut kostnadsfritt till dig i efterhand.

Kursledare
Rickard Eriksson, som inte är AI utan en livs levande människa, har 27 års erfarenhet av att jobba kommersiellt med sociala medier och tillika traditionell PR, med hundratals mediaframträdanden och talargig i bakfickan. Rickard grundade bland annat världens första sociala medium LunarStorm som då hade 75 anställda i Varberg, Stockholm och London. Och omsatte ca 100 MSEK. Han sålde och lämnade sin skapelse helt när det låg på topp 2006.

Något som ständigt är väldigt uppskattat är att han alltid väver in sina egna praktiska erfarenheter från LunarStorm och sina andra entreprenörsresor, vilket ger en tyngd till varje argument, fast totalt prestigelöst à la go gubbe från västkusten. Han har inte bara gjort det mesta, han har rattat både strategi och hållit i de flesta detaljerna. Generalistens fågelperspektiv och specialistens the devil is in the details.

Sedan ett år tillbaka har han ägnat större delen av sin tid åt att forska inom AI. Vilka verktyg och användningsområden är konkret användbara idag för svensk arbetskraft? Hur filar man bort AI:ns svagheter så att resultatet blir användbart och pålitligt?


Om ni anmäler på fler än 1 deltagare så blir det billigare kurspris per deltagare. Hör av er för prisuppgifter (tek@tek.se).