Tillbaka till alla Utbildningar

Excel avancerad - online

Excel avancerad är utbildningen för dig som har insett potentialen i excel! Du använder det som en viktig del i ditt arbete redan idag och har god kunskap men vill bli ännu bättre.

Målgrupp

Användare som frekvent använder Excel och vill bli ännu bättre.

Innehåll

Du kommer bland annat att få lära dig ett verktyg för att hämta och transformera externa data (även kallat Power Query). Med detta verktyg kan man hämta information från bland annat databaser, webbsidor, andra Excelfiler, sammanställa i en Exceltabell, för att sedan kunna arbeta vidare med informationen. Till exempel med hjälp av pivottabeller.

Vi fördjupar oss också i pivottabeller, funktioner och hur man kan presentera data med diagram. Kursen kommer att anpassas efter deltagarnas önskemål.

Vi genomför utbildningen digitalt med ”live-uppkoppling” där deltagarna, precis som på en vanlig utbildning, kan ställa frågor, interagera med varandra och dela erfarenheter. Utbildningen genomförs via Teams. Du behöver inte ha Microsoft Teams installerat på din dator. Inloggningsuppgifter och instruktioner samt övrig information skickas ut via kallelsen i god tid före utbildningen.

Omfattning

8 timmar

Excel avancerad - online