Anna Stenberg - Varför ska inte alla i ledningsgruppen heta Anders?

Anna Stenberg - Varför ska inte alla i ledningsgruppen heta Anders?

Bättre balans mellan kvinnliga och manliga ledare betyder bättre lönsamhet. Därför arbetar allt fler företag medvetet för att öka andelen kvinnor på ledande positioner. Trots det är 80% av kandidaterna som presenteras av chefsrekryteringsföretag i Sverige idag fortfarande män. Hur kan man då göra för att förändra klimatet och skapa arbetsplatser som är attraktiva för kvinnliga talanger och ledare?

Målgrupp

För dig som funderar över hur du kan rekrytera en mer jämställd ledning. Eller för dig som är ledare och är intresserad av företagskultur, värderingar och normer och hur det påverkar oss i våra val.

Innehåll

Det som är avgörande för kvinnor när de väljer sin nästa arbetsgivare är rätt ledarskap, kultur och värderingar. Så många som fem av sex kvinnliga chefer anser att ett dåligt ledarskap är en stark anledning att rata en arbetsplats. Två tredjedelar skulle rata en arbetsplats vars värderingar inte stämmer överens med de egna. Hur ser ledarskapskulturen och värderingarna ut på ert företag?

Utmaningen för företagen handlar alltså inte om att det inte finns tillräckligt många kompetenta kvinnor som har både ambition och förmåga att ta de allra högsta positionerna utan snarare att man som företag inte har rätt ledarskap, värderingar och kultur för att kunna attrahera de här ledarna till sina toppositioner.

"Anna Stenberg är entreprenör och driver det framgångsrika rekryteringsföretaget WES, Women Executive Search, som hon startade för sju år sedan. WES är specialister på att identifiera och inkludera marknadens bästa kvinnliga ledare i varje rekryteringsprocess. Det har gjort dem till Sveriges snabbast växande chefsrekryteringsföretag. Anna har själv en chefskarriär inom Stenbecksgruppen i bagaget och har blivit utsedd till Framtidens kvinnliga ledare. 2017 utnämndes hon till en av näringslivets mäktigaste kvinnor."


SEMINARIET INGÅR I KLIPPKORTSSERIEN LEDARSEMINARIER 2019